page_banner

Tala Fou

O le 'au a Saina na fa'ailoaina o le tulaga lona tolu na fa'ataunu'uina le ta'aloga 4x100m a ali'i i Ta'aloga Olimipeka o Tokyo 2020, e tusa ai ma le upega tafa'ilagi aloaia a le IAAF i le Aso Gafua.

fthg

O le upegatafa'ilagi a le vaega pule o taaloga afeleti a le lalolagi ua faaopoopo ai le manumalo apamemea o le Olimipeka i le aotelega o le mamalu o le au Saina Su Bingtian, Xie Zhenye, Wu Zhiqiang ma Tang Xingqiang, lea na tulaga fa i le tuuga faaiu i le 37.79 sekone i Tokyo ia Aokuso 2021. Italia, O Peretania Tele ma Kanata o le tolu pito i luga.

Na aveesea le pine siliva a le au a Peretania ina ua faamaonia lona solia e le tagata tamoe muamua o Chijindu Ujah i tulafono e tetee atu ai i le doping.

Na fa'amaonia lelei Ujah mo vaila'au fa'asaina enobosarm (ostarine) ma S-23, Selective Androgen Receptor Modulators (SARMS) i se su'ega fa'atauvaga ina ua mae'a le tuuga mulimuli.O vailaʻau e faʻasaina uma e le World Anti-Doping Agency (WADA).
Na iu ina maua e le Faamasinoga o Arbitration for Sport (CAS) Ujah i le solia o le IOC Anti-Doping Rules ina ua maeʻa lana suʻesuʻega B-sample na faia ia Setema 2021 na faʻamaonia ai le iʻuga o le A-sample ma faʻamaonia i le aso 18 o Fepuari o ana taunuuga i le 4x100m relay a alii. fa'ai'u fa'apea fo'i lana fa'ai'uga ta'ito'atasi i le 100m sprint i le Olimipeka o Tokyo e fa'aleaogaina.
Ole pine muamua lea ile tala faasolopito ole au ta'avale a Saina.Na manumalo le 'au a alii i le siliva i le 2015 Beijing Athletics World Championships.


Taimi meli: Mati-26-2022