itulau_fanua

Tala Fou

Mo Hou Wei, o le taʻitaʻi o le vaega fesoasoani faʻafomaʻi a Saina i Djibouti, o loʻo galue i le atunuʻu Aferika e matua ese lava mai lona poto masani i lona itumalo.

O le 'au o lo'o ia ta'ita'ia o le 'au lona 21 o fesoasoani fa'afoma'i na lafo e le itumalo o Saina o Shanxi i Djibouti.Na latou tuua Shanxi ia Ian 5.

O Hou o se fomaʻi mai se falemaʻi i le taulaga o Jinzhong.Fai mai a ia i Jinzhong o le a nofo i le falemaʻi toetoe o le aso atoa e tausia tagata mamaʻi.

Ae i Djibouti, e tatau ona ia faia ni misiona eseese, e aofia ai le femalagaaʻi tele e ofo atu auaunaga i tagata mamaʻi, aʻoaʻoina fomaʻi i le lotoifale ma le faʻatauina o meafaigaluega mo le falemaʻi o loʻo ia galulue ai, o le tala lea a Hou i le China News Service.

Na ia toe manatua se tasi o malaga mamao na ia faia ia Mati.Na lipotia mai e se pule i se pisinisi faʻatupeina e Saina e tusa ma le 100 kilomita mai Djibouti-ville, le laumua o le atunuʻu, se faʻalavelave faʻafuaseʻi o se tasi o ana tagata faigaluega i le lotoifale.

O le tagata ma'i, lea na masalomia na maua i le malaria, na tupu ni fa'afitauli tuga i le tasi aso ina ua uma ona inu vaila'au, e aofia ai le niniva, afu ma le fa'avavevave o le fatu.

Na asia e Hou ma ana uo le gasegase i le nofoaga ma filifili ai e ave loa o ia i le falemaʻi o loʻo latou faigaluega ai.I le toe foʻi mai, lea e tusa ma le lua itula, na taumafai Hou e faʻamautu le tagata maʻi i le faʻaaogaina o se defibrillator fafo otometi.

O isi togafitiga i le falema’i na fesoasoani e fa’amālōlōina ai le gasegase, lea na fa’aalia ai le agaga fa’afetai tele ia Hou ma ana uo i lona malaga ese atu.

Na taʻu atu e Tian Yuan, o le taʻitaʻi sili o le au fesoasoani faafomaʻi e tolu na auina atu e Shanxi i atunuu Aferika o Djibouti, Cameroon ma Togo, na taʻu atu i le China News Service o le toe faʻatumu o falemaʻi i le lotoifale i meafaigaluega fou ma vailaʻau o se isi misiona taua mo 'au mai Shanxi.

"Na matou maua le le lava o mea faʻafomaʻi ma vailaʻau o le faʻafitauli sili ona taatele o loʻo feagai ma falemaʻi Aferika," o le tala lea a Tian."Ina ia foia lenei faʻafitauli, ua matou faʻafesoʻotaʻi le au faʻatau Saina e foaʻi."

Fai mai a ia, o le tali mai a Saina na sapalai ua vave ma o vaega o mea faigaluega ma vailaʻau ua uma ona lafo i falemaʻi o loʻo manaʻomia.

O le isi misiona a le 'au a Shanxi o le faia lea o vasega masani mo fomaʻi i le lotoifale.

"Na matou aʻoaʻoina i latou i le faʻaogaina o masini faʻafomaʻi faʻapitoa, faʻafefea ona faʻaogaina tekinolosi faʻatekinolosi mo suʻesuʻega ma auala e faʻatautaia ai taotoga faigata," o le tala lea a Tian."Na matou faʻasoa atu foʻi ia i latou lo matou tomai mai Shanxi ma Saina, e aofia ai le acupuncture, moxibustion, ipu ma isi togafitiga faʻaSaina masani."

Talu mai le 1975, ua auina atu e Shanxi 64 'au ma le 1,356 tagata faigaluega fomaʻi i atunuu Aferika o Cameroon, Togo ma Djibouti.

Ua fesoasoani 'au i tagata o le atunu'u e tau faasaga i fa'ama'i eseese, e aofia ai le Ebola, malaria ma le fiva toto.O le tomai fa’apitoa ma le fa’amaoni o sui o le ‘au, ua fa’aalia e tagata o le atunu’u ma o le to’atele o i latou ua manumalo i fa’ailoga mamalu eseese mai faigamalo a atunu’u e tolu.

O vaega fa'afoma'i a Shanxi sa avea ma vaega taua o fesoasoani fa'afoma'i a Saina i Aferika talu mai le 1963, ina ua fa'aauina muamua 'au fa'afoma'i i le atunu'u.

Na saofagā Wu Jia i lenei tala.

tala


Taimi meli: Iul-18-2022