page_banner

Tala Fou

China to shine brighter in medical innovations

O loʻo faʻamoemoeina le tele o le sao o le falemaʻi a Saina i le lalolagi atoa i le faʻafouina ma le faʻateleina o le faʻaogaina o tekonolosi faʻapitoa e pei o le atamai faʻapitoa ma le masini, aemaise lava pe a vevela le vaega mo tupe teufaafaigaluega i le lotolotoi o le faʻamaʻi COVID-19, fai mai tagata lauiloa Saina Kai-Fu Lee.

“O le saienisi o le olaga ma isi vaega o fomaʻi, lea sa masani ona faʻatupulaia mo se taimi umi, ua faʻavaveina lo latou atinaʻe i le lotolotoi o faʻamaʻi.Faatasi ai ma le fesoasoani a AI ma masini, latou te toe faʻaleleia ma faʻaleleia ina ia sili atu le atamai ma numera, "o le tala lea a Lee, o ia foi o le taʻitaʻifono ma le Pule Sili o le kamupani faʻatautaia pisinisi Sinovation Ventures.

Na faamatalaina e Lee le suiga o se vaitau o fomaʻi faʻaopoopo X, lea e faʻatatau i le faʻateleina o le tuʻufaʻatasia o tekinolosi muamua i totonu o le falemaʻi, mo se faʻataʻitaʻiga, i vaega e aofia ai le atinaʻeina o vailaʻau fesoasoani, suʻesuʻega saʻo, togafitiga faʻapitoa ma taʻavale taʻavale.

Fai mai a ia, o loʻo matua vevela le pisinisi mo tupe teufaafaigaluega ona o le faʻamaʻi, ae o lea ua faʻapipiʻi solo e ulu atu i se vaitaimi e sili atu le talafeagai.E tupu se pulupulu pe a ova le tau o kamupani e le aufaipisinisi.

"E foliga mai o le a fiafia Saina i se osofaʻiga i se vaitau ma taʻitaʻia ai suiga fou o le lalolagi i le saienisi o le olaga mo le isi luasefulu tausaga, faʻafetai tele i le tele o taleni taleni a le atunuʻu, avanoa mai faʻamatalaga tetele ma le autasi maketi i totonu o le atunuʻu, faʻapea foʻi ma taumafaiga sili a le malo. i le aveina o tekinolosi fou,” o lana tala lea.

O faʻamatalaga na oʻo mai aʻo faʻaauauina le tulaga o le fomaʻi ma le soifua maloloina i totonu o le tolu pito i luga o pisinisi sili ona taʻutaʻua mo tupe teufaafaigaluega, ma o loʻo tulaga muamua foʻi i le numera o kamupani na faʻauluina ma le manuia pe a maeʻa le uluai ofo lautele i le kuata muamua o lenei tausaga, e tusa ai ma le Zero2IPO. Su'esu'ega, ose tu'uina atu fa'amatalaga tau tupe.

"Na faʻaalia ai o le vaega faʻafomaʻi ma le soifua maloloina ua avea ma se tasi o nai faʻamalama mo tagata teu tupe i lenei tausaga ma o loʻo i ai le tau faʻafaigaluegaina i se taimi umi," o le tala lea a Wu Kai, paaga a Sinovation Ventures.

Fai mai Wu, o le alamanuia e le o toe faʻatapulaʻaina i tuʻufaʻatasiga tuʻufaʻatasia tuʻufaʻatasia e pei o biomedicine, masini faʻafomaʻi ma auaunaga, ma o loʻo faʻafeiloaʻi le tuʻufaʻatasia o le tele o mea faʻatekonolosi.

I le faia o suʻesuʻega ma atinaʻe tui e fai ma faʻataʻitaʻiga, na alu ai le 20 masina mo le tui SARS (severe acute respiratory syndrome) e ulufale i faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻi ina ua maua le siama i le 2003, ae na o le 65 aso na alu ai le tui COVID-19 e ulufale ai. su'ega falema'i.

"Mo le aufaipisinisi, o taumafaiga faifaipea e tatau ona tuʻuina atu i ia faʻafomaʻi tekonolosi faʻafomaʻi e faʻaoso ai a latou faʻalavelave ma sao i le vaega atoa," o lana faʻaopoopo mai lea.

Alex Zhavoronkov, faʻavae ma Pule Sili o Insilico Medicine, o se amataga e faʻaaogaina AI e atiaʻe ai vailaʻau fou, na ioe.Fai mai Zhavoronkov e le o se fesili pe o le a avea Saina ma malosiaga i le atinaʻeina o fualaau faasaina AI.

“Pau lava le fesili o totoe o le 'o afea e tupu ai lena mea?'.E moni lava o loʻo i ai i Saina se faiga lagolago atoatoa mo amataga ma kamupani taʻutaʻua taʻutaʻua e faʻaoga lelei le tekonolosi AI e atiaʻe ai vailaʻau fou, "o lana tala lea.


Taimi meli: Me-21-2022