page_banner

Tala Fou

Saunia e HOU LIQIANG |SININA I ASO TASO |Fa'afouina: 2022-03-29 09:40

a

O se afu o loʻo vaaia i le Huanghuacheng Great Wall Reservoir i le itumalo o Huairou i Beijing, Iulai 18, 2021.

[Ata na saunia e Yang Dong/Mo Saina i Aso Taitasi]
O lo'o taua e le Matagaluega le fa'aogaina lelei i alamanuia, fa'asūsū, tautoga le tele o taumafaiga fa'asao

Ua tele le alualu i luma o Saina i le faasaoina o le suavai ma le foiaina o le soona faaaoga o le suavai i le eleele i le fitu tausaga talu ai ona o suiga o le pulega o le suavai na faatino e pulega tutotonu, e tusa ai ma le Minisita o Punaoa Suavai Li Guoying.
“Ua ausia e le atunuu ni matatia iloga ma ua oo i se suiga i le pulea o le suavai,” o lana faaaliga lea i le fonotaga a le matagaluega na faia i luma o le World Water Day i le aso 22 o Mati.
A faatusatusa i le 2015, o le suavai taumafa a le atunuu i le iunite o le GDP i le tausaga talu ai na paʻu i le 32.2 pasene, o lana tala lea.O le fa'aitiitiga i le iunite tau fa'aopoopo tau alamanuia i lea lava vaitaimi e 43.8 pasene.
Fai mai Li, o le aoga lelei o le faʻaaogaina o vai faʻafefe - o le pasene o le vai e alu ese mai lona puna e oʻo moni atu i fualaʻau ma fesoasoani i le tuputupu aʻe - na oʻo i le 56.5 pasene i le 2021, faʻatusatusa i le 53.6 pasene i le 2015, ma e ui lava i le faʻatupulaia o le tamaoaiga, o le vai atoa o le atunuʻu. o lo'o fa'atumauina lelei i lalo ole 610 piliona kupita mita ile tausaga.
“Faatasi ai ma le na o le 6 pasene o punaoa vai fou a le lalolagi, ua mafai ai e Saina ona maua le vai mo le tasi-lima o le faitau aofaʻi o le lalolagi ma mo le faʻaauau pea o le tamaoaiga,” o lana tala lea.
Na taʻua foi e Li se tulaga mataʻina na ausia i le faʻatalanoaina o le faʻaitiitia o le suavai i le itumalo o Beijing-Tianjin-Hebei.
O le maualuga o le vai papa'u o le eleele na siitia i le 1.89 mita i le tolu tausaga talu ai.A'o le vai fa'asa'o o le eleele, o lo'o i lalo ifo o le eleele, o le itulagi na maualuga le maualuga o le 4.65 mita i le vaitaimi lava e tasi.
Fai mai le minisita o nei suiga lelei e mafua ona o le taua o le Peresetene Xi Jinping i le pulea o le suavai.
I se fonotaga i mataupu tau tupe ma le tamaoaiga i le 2014, na siitia ai e Xi lana "manatu i le pulea o le vai ma 16 uiga Saina", lea na maua ai e le matagaluega ni taiala mo gaioiga, o le tala lea a Li.
Na manaʻo Xi e tatau ona ave le faamuamua i le faasaoina o le suavai.Na ia faamamafaina foi le paleni i le va o atinae ma le gafatia o punaoa tau suavai.O le gafatia o le tauaveina e faasino i le gafatia o se punaoa vai e maua ai le tamaoaiga, agafesootai ma le siosiomaga.
A o asiasi atu i se poloketi e pulea le vai i Yangzhou, le itumalo o Jiangsu e aoao ai e uiga i le auala i sasae o le National South-to-North Water Diversion Project i le faaiuga o le 2020, na unaʻia ai e Xi se tuʻufaʻatasiga malosi o le faʻatinoga o le poloketi ma taumafaiga faʻasao vai i totonu. Saina i matu.
O le poloketi ua faʻaitiitia ai le le lava o le vai i le itu i matu o Saina i se tulaga patino, ae o le tufatufaina atu o punaoa a le atunuʻu e masani lava ona faʻaalia i le le lava i matu ma le lava i saute, o le tala lea a Xi.
Na faamamafa e le peresetene le fausiaina o le atinae o aai ma alamanuia e tusa ai ma le maua o le suavai ma faia nisi taumafaiga i le faasaoina o le suavai, ma matauina o le faateleina o le suavai mai saute i matu e le tatau ona tupu faatasi ma le maumau ma le loto i ai.
Na folafola e Li se faasologa o faiga o le a avea ai faatonuga a Xi e fai ma taʻiala.
O le a pulea lelei e le matagaluega le aofaʻi o le suavai o loʻo faʻaaogaina i le atunuʻu ma o le a sili atu le faʻamalosia o le iloiloga o le aʻafiaga o galuega fou i punaʻoa vai, o lana tala lea.O le a fa'amalosia le mata'ituina o le gafatia ma le fa'atagaina o nofoaga o lo'o so'ona fa'aaogāina o le a le fa'atagaina ni pemita fou mo le fa'aaogaina o le suavai.
O se vaega o ana taumafaiga mo le faaleleia atili o le suavai a le atunuu, fai mai Li o le a faatelevaveina e le matagaluega le fausiaina o galuega tetele o le suavai ma punavai autu.


Taimi meli: Apr-02-2022