page_banner

Tala Fou

E uiga i Taaloga

I le aso 4 o Mati, 2022, o le a talia ai e Beijing le tusa ma le 600 o tagata taaalo Paralympic sili ona lelei i le lalolagi mo Ta'aloga Taumalulu 2022 Paralympic Winter Games, ma avea ma 'a'ai muamua na talimalo uma i lomiga o le taumafanafana ma le taumalulu o Ta'aloga Paralympic.

Faatasi ai ma se vaaiga mamao o le “Olioli Olioli i luga o le Aisa Mama ma le Kiona”, o le a faamamaluina ai le aganuu anamua a Saina, e faamamaluina ai le talatuu o le Beijing 2008 Paralympic Games, ma faalauiloa tulaga faatauaina ma le vaaiga mamao o le Olimipeka ma Paralympics.

O le a faia le Paralympics i le silia ma le 10 aso mai le aso 4 i le aso 13 o Mati, faatasi ai ma tagata taaalo e tauva i taaloga eseese e 78 i taaloga eseese e ono i taaloga e lua: ta'aloga kiona (fa'ase'e alpine, faase'e fa'ase'e, biathlon ma le fa'a'aisa) ma ta'aloga aisa (para aisa hockey. ma nofoa faataavalevale).

O nei fa'afiafiaga o le a fa'atinoina i nofoaga e ono i sone tauvaga e tolu o le ogatotonu o Beijing, Yanqing ma Zhangjiakou.E lua o nei nofoaga - o le National Indoor Stadium (para aisa hockey) ma le National Aquatic Center (fa'a'u'u nofoa fa'ata'avalevale) - o nofoaga fa'aleaganu'u mai le 2008 Olympics and Paralympics.

Mascot

O le igoa "Shuey Rhon Rhon (雪容融)" e tele uiga.“Shuey” e tutusa le faaleoga ma le uiga faaSaina mo le kiona, ae o le “Rhon” muamua i le gagana Saina Mandarin o lona uiga o le 'aofia ai, ia faapalepale'.O le "Rhon" lona lua o lona uiga 'ia liusuavai, fa'afefiloi' ma 'mafanafana'.Faʻatasi, o le igoa atoa o le mascot e faʻamalosia ai le manaʻo ia sili atu le aofia ai mo tagata e iai faʻafitauli i le sosaiete atoa, ma sili atu talanoaga ma le malamalama i le va o aganuu a le lalolagi.

O Shuey Rhon Rhon o se tama momoli a Saina, o lana mamanu o lo'o fa'aalia ai elemene mai le tipiina pepa fa'aSaina masani ma teuteuga a Ruyi.O le moliuila a Saina lava ia o se faailoga faaleaganuu anamua i totonu o le atunuu, e fesoʻotaʻi ma le seleselega, faʻamanatuga, manuia ma le susulu.

O le susulu e sau mai le fatu o Shuey Rhon Rhon (si'omia le fa'ailoga o le Beijing 2022 Winter Paralympics logo) o lo'o fa'atusalia ai le faigauo, mafanafana, lototetele ma le tutumau o tagata ta'aalo Para - o uiga e fa'aosofia ai le faitau miliona o tagata i le lalolagi i aso uma.

sulu

O le 2022 Paralympic Torch, e igoa ia 'Flying' (飞扬 Fei Yang i le gagana Saina), e tele mea e tutusa ai ma lona sui mo Ta'aloga Olimipeka.

O Beijing o le uluai aai e talimalo uma i le Taumafanafana ma le Taumalulu Olimipeka, ma o le sulu mo le 2022 Winter Paralympics e faʻamamaluina le talatuu o le Olimipeka i le laumua o Saina e ala i se mamanu faʻasolosolo e pei o le ulo o Taaloga o le Summer 2008 ma Paralympic Games, lea e foliga mai o se tusi taai tele.

O le sulu o loʻo i ai se lanu lanu o le siliva ma le auro (o le sulu o le Olimipeka e mumu ma le siliva), o lona uiga e faʻatusalia ai le "mamalu ma miti" aʻo atagia ai tulaga taua o le Paralympics o le "naunautaiga, tutusa, musumusuga ma le lototele."

O le tagavai o le Beijing 2022 o loʻo nofo i le ogatotonu o le sulu, ae o le laina auro vilivili i luga o lona tino o loʻo faʻatusalia ai le Great Wall feʻaveaʻi, o kosi faaseʻe i Taaloga, ma le sailiga faifaipea a tagata mo le malamalama, filemu, ma le lelei.

Faia i meafaitino-fibre, o le sulu e mama, e tetee atu i le maualuga o le vevela, ma e masani ona faʻamalosia e le hydrogen (ma e leai se faʻamalama) - lea e ogatasi ma le taumafaiga a le Komiti Faʻatulagaina o Beijing e faʻavae se 'lanu meamata ma maualuga- Tech Games'.

O se vaega tulaga ese o le sulu o le a faʻaalia i le taimi o le Torch Relay, ona o le a mafai e le au sulu ona fesuiai le mumu e ala i le faʻapipiʻiina o sulu e lua e ala i le fausiaina o le 'lipine', e faʻatusalia ai le vaaiga a le Beijing 2022 e 'faʻalauteleina le malamalama ma le faʻaaloalo i le va o aganuu eseese. '.

O le vaega pito i lalo o le sulu o lo'o togitogia i 'Beijing 2022 Paralympic Winter Games' i le gagana pa'i.

O le mamanu mulimuli na filifilia mai le 182 fa'aulu i se tauvaga fa'avaomalo.

Fa'ailoga

O le tagavai aloa'ia o le Beijing 2022 Paralympic Winter Games – ua faaigoaina o le 'Leaps' – e suia ma le atamai le 飞, le uiga faa-Saina mo le 'lele.' Na faia e le tusiata o Lin Cunzhen, o le tagavai ua mamanuina e fa'ailoa ai le ata o se tagata afeleti i luga o le nofoa fa'ata'avalevale o tulei agai i luma. le tini ma le manumalo.Ua fa'atusaina fo'i e le fa'ailoga le va'aiga a le Paralympics e mafai ai e le au ta'aalo Para ona 'ausia le tulaga maualuga o ta'aloga ma fa'aosofia ma fa'afiafia le lalolagi'.

Beijing 2022 Paralympic Winter Games


Taimi meli: Mati-01-2022